Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie roštenky na starodávny spôsob
Suroviny: 800g hovädzieho mäsa z roštenca, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 2 veľké cibule, 2PL bravčovej masti
Mäso z roštenky narežeme na plátky a naklepeme z obidvoch strán. Na masti speníme na pásiky pokrájanú cibuľu, pridáme naklepané roštenky, osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu mierne dohustíme múkou a prevaríme. Vložíme naspäť mäso, prehrejeme a podávame s varenými zemiakmi a uhorkou alebo s ryžou a uhorkou. Keď sa nám podarilo šťavu dobre vydusiť a je dosť hustá, nemusíme ju ani zahusťovať múkou a môžeme hneď konzumovať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.