Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Baraní guláš "Baču Ondra"
Suroviny: 500 g baranieho mäsa, 50 g masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, malá feferonka, 2 surové postruhané zemiaky, mletá paprika, 3 strúčiky cesnaku, majoránka
Postup: Na masti orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, korenie, soľ, papriku a feferonku. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliate zarovno s mäsom. Varíme za občasného pomiešania zakryté asi 20 minút. Ochutnáme a ak je mäso mäkké, tak guláš zahustíme postruhanými zemiakmi. Na konci dochutíme rozotretým cesnakom
a majoránom. Ako príloha vhodný čierny chlieb.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.