Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sviečková na smotane "Bellevue"
Suroviny: 8OO g hovädzej sviečkovice, 100 g údenej slaninky, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, lyžica cukru, soľ, čierne korenie, nové korenie, 1 bobkový list, 40 g hladkej múky, smotana, citronová šťava
Postup: Mäso odblaníme, narežeme na hrubšie plátky, posolíme, potrieme čiernym korením a dáme odležať. Polovinu slaninky pokrájame nadrobno, opečieme, pridáme na drobučko nakrájanú zeleninu, lyžičku cukru a dobre za stáleho miešania oretujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a koreniny. Podlejeme a dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Zaprášime múkou povaríme, prelisujeme a rozmiešame zo smotanou. Omáčku ochutíme citronovou šťavou, soľou a podľa chuti okoreníme. Druhú polovinu slaninky narežeme na hrebienky a odložíme do tepla. Na masti z vypečenej slaninky orestujeme plátky sviečkovice ako minútku. Na taniery podlejeme omáčkou, ozdobíme hrebienkami slaninky a kompótom z malín. Podávame so žemlovou knedlou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.