Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Popradské prekladané mäso
Suroviny: 600 g bravčového mäsa - pliecko alebo krkovička bez kosti, soľ, mleté čierne korenie, ml. červená paprika, 2 veľké cibule, 150g údenej slaninky, 4 - 5 olúpaných zemiakov, kyslá kapusta, olej
Postup: Mäso pokrájame na menšie plátky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, zaprášime paprikou. Cibuľu aj zemiaky pokrájame na kolieska, slaninku na tenké plátky.Takto pripravené suroviny ukladáme po vrstvách do pekáčika.Podlejeme a prikryté zapekáme do mäkka. Pdávame s kyslou kapustou a chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.