Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové rebierko "Zakopané"
Suroviny: 600 g bravčového karé, lyžica mletej rasce, 2 cibule, soľ, 50 g masti, 500 g kyslej kapusty, 1 zemiak, troška mletého korenia, mäsový vývar
Postup: Karé nakrájame na kotlety, okraje ponarezujeme, naklepeme, posolíme, pokoreníme a posypeme mletou rascou. Na polovici masti opečieme z obidvoch strán.Pridáme 1 cibuľu pokrájanú nadrobno, orestujeme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme. Na druhej polovine masti orestujeme ďaľšiu cibuľu pokrájanú na pásiky takmer do zlatova, pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu a dusíme. Krátko pred dokončením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie, ochutíme soľou, korením, rascou a krátko povaríme. Na takto pripravenú kapustu kladieme hotové rebierka a polejeme šťavou. Podávame s opečenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.