Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Rebierka naklepeme, posolíme, okoreníme a narežeme okraje. Opečieme na oleji prudko z obidvoch strán a vyberieme. Na výpeku si opražíme slaninku narezanú na hrebienky a odložíme k mäsu. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, popražíme a vložíme opražené rebierka. Podlejeme vývarom a prikryté udusíme. Počas dusenia občas podlejeme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prevaríme, pridáme rajčinový pretlak, povaríme, prilejeme víno a ešte trocha prehrejeme. Na každé rebierko položíme hrebienok osmaženej slaninky, podlejeme šťavou a podávame so zemiakovou kašou a uhorkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.