Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Diviak na ríbezliach a víne
Suroviny: 1 kg mäsa z diviaka, 100 g údenej slaninky, masť, 3 lyžice ríbezľového lekváru, 2 dl červeného vína, lyžička horčice, trocha cukru, citronová šťava a kôra
Marináda: 1 dcl octu, 0,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 guličiek celé čierne korenie, pár guličiek borievok, 1 bobkový list, rasca, soľ
Postup: Zeleninu pokrájame na kúsky, pridáme ostatné suroviny, prevaríme a necháme vychladnúť. Umyté mäso dáme do marinády a odložíme do chladničky. Necháme marinovať 3 - 4 dni. Obraciame! Namarinované mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a na masti opečieme zo všetkych strán. Zeleninu a koreniny z marinády pridáme k mäsu, podlejeme vínom, šťavou z marinády a pomaly dusíme do mäkka .Mäkké mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme, pridáme ríbezľový lekvár a horčicu. Dochutíme citronovou kôrou a šťavou, podľa chuti aj cukrom. Mäso pokrájame na tenké plátky, podlejeme šťavou a podávame ozdobené ríbezľami s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.