Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečené jelenie stehno
Suroviny: 600 g jelenieho zo stehna, 50 g údenej slaniny, 2lyžice masti, soľ, mleté čierne korenie, 8 guličiek podrvených borievok
Postup: Mäso dobre umyjeme, odblaníme a popreťahujeme slaninou. Posolíme, okoreníme mletým korením aborievkami. Na rozpálenej masti sprudka opečieme. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké dáme do rúry a za občasného podlievania výpekom, dopečieme do červena. Hotové pokrájame na plátky a dobre poprelievame výpekom. Podávame so zemiakmi alebo upravíme na misu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.