Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečený pstruh na mandľovej omáčke
Suroviny: 4 pstruhy, maslo, soľ.
Na omáčku: 3 dl sladkej smotany, 3 dl vody, hladká múka, soľ cukor, citronová šťava, 50 g mandlí
Postup: Pstruhy očistíme, oškrabeme, posolíme a odložíme odstáť. Do kastrólka nalejeme smotanu, do ktorej sme zatrepali 2lyžice múky a prilejeme vodu. Miešame a prevaríme. Dochutíme soľou, cukrom, pridáme mandle, posekané na plátky a prehrejeme. Na pekáči dáme rozpustiť maslo, uložíme pstruhy a v horúcej rúre asi 15 minút pečieme. Polievame výpekom. Na taner nalejeme omáčku, položíme pstruha a polejeme lyžicou výpeku. Podávame s hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.