Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Poľovnícke halali
Suroviny: Chrbáty z viacerích druhov zveriny, olej, griľovacie korenie, 3 bobkové listy, 10 guličiek čierneho korenia, 6 borievok 6 guličiek nového korenia, 2 dl červeného vína, maslo, múka, soľ
Postup: Po 200 g mäsa z shrbtov diviaka, srnca, jeleňa, z pernatej zveriny prsia. Mäso vykostíme, odblaníme a narežeme na medajlonky. Mäso mierne naklepeme, obložíme guličkami korenín, bobkovým listom a zalejeme olejom. Dáme na viac hodín odležať na chladné miesto. Odležané mäso opečieme na grile (rošte) osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme do tepla. Vo výpeku speníme hl. múku, zalejeme studeným vývarom alebo vodou a dobre prevaríme. Pridáme koreniny z nálevu, červené víno a necháme prevariť. Hotovou šťavou prelievame mäso. Podávame s opečenými zemiakmi s kúskom masla.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.