Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Chatárske tajomstvo "Meluzína"
Suroviny: 1O vajec, 300 g oštiepku alebo údeného syra, 200 g Nivy, 250 g údeného mäsa, 250 g údenej klobásky, 3 čerstvé papriky cibuľa pažítka, 4 strúčky cesnaku, pohárik majolenky, sterilizované baranie rohy, 250 g oravskej slaninky
Postup: Na panvici oškvaríme pokrájanú slaninku, pridáme údeniny, opražíme. Potom pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, na pásiky pokrájanú papriku a posmažíme. Zalejeme rozšľahanými vajcami, dáme navrch na kocočky pokrájaný oštiepok alebo syr, postrúhanú Nivu a miešame, pokiaľ syr nezačne mäknúť. Na tanieri posypeme posekanou pažítkou, priložíme pár sterilizovaných baraních rohov a oridáme majolenku s rozotretým cesnakom. Príloha varené zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.