Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová roláda "Lavína"
Suroviny: 600 g bravčového stehna, 100 g párkov alebo paprikovej klobásky, 4 vajcia, 1OO g húb, 1 cibuľa, lyžica masti, lyžica horčice, mleté korenie soľ
Postup: Mäso rozrežeme na tenký veľký plát, osolíme okoreníme a pod fóliou naklepeme. Jednu stranu potrieme horčicou. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pokrájané huby, posolíme a podusíme. Zalejeme vajcami, posolíme a usmažíme riedku praženicu. Necháme vychladnúť a roztrieme na pripravený plát mäsa. Do stredu uložíme olúpané párky alebo klobásky azvinieme do rolády. Roládu previažeme niťou, a uložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme a prikryté upečieme do mäkka v rúre. Ku koncu pečenia odokryjeme a zapečieme na kôročku. Hotové mäso zbavíme nití a pokrájame na plátky. Pri servírovaní, postrúhame na mäso trocha chrenu. Podávame s opečenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.