Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Goralská bravčová pečeň
Suroviny: 400 g bravčovej pečeňe, 1OO g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 čerstvá paprika, mleté korenie, mletá rasca, soľ
Postup: Pečeň umyjeme, pokrájame na rezance a posypeme jemne rascou. Slaninku pokrájame na kocočky adáme pražiť. K upraženej slaninke pridáme cibuľu posekanú nadrobno a posmažíme do sklovita. Pridáme papriku pokrájanú na tenké pásiky a zase posmažíme. Potom vložíme pokrájanú pečeň a za stáleho miešania dobre orestujeme. Pečeň je hotová, keď kúsok prekrojíme a na reze nie je červená. Potom ju pokoreníme a nakoniec posolíme. Podávame s chlebom a čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.