Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová pečeň na borievkach
Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 50 g údenej slaninky, 8 borievok, 50 g masla, malá konzerva ananásového kompótu, 2 dl bieleho vína, soľ, štipka škorice, štipka mletého korenia
Postup: Pečeň pokrájame na plátky, pokoreníme potlčenými borievkami a poopekáme na rozškvarenej slaninke. Vo víne prehrejeme ananasový kompót, so štipkou škorice. Na maslom potretý alobal položíme plátky opečenej pečene, pridáme prehriaty kompót, poprášime mletým korením, posolíme a alobal dobre uzavrieme aby nevytiekla šťava. Takto pripravíme 4 alobalové kapsičky. Dáme ich zapiecť do horúcej rúry na 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.