Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Divoká roštenka
Suroviny na roštenky: 800 g hovädzej roštenky, horčica, 2 lyžice cukru, 3 dl smotany, citronová šťava, múka, masť
Suroviny na marinádu: 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g zeleru, 1 bobkový list, malá cibuľa, 6 zrniek čierneho korenia, 2 klinčeky, soľ, 3 borievky, trocha nastrúhanej citronovej kôry. Dáme dobre prevariť, až je zelenina mäkká. Pridáme trocha octu a necháme vychladnúť
Postup: Roštenku odblaníme a do marinády na 24 hodín. Namarinované mäso dáme na pekáč, pomastíme, podlejeme marinádou a upečieme. Zeleninu z marinády prepasírujeme cez sito, dáme do výpeku z mäsa a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trocha múky. Dáme dobre prevariť a ochutíme horčicou, cukrom a citronovou kôrou. Ešte trocha povaríme. Podávame so žemlovou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.