Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Teľacia rolka s klobásou
Suroviny: 600 g teľacieho stehna, mletá paprika, mleté korenie, soľ, 200 g mäkkej domácej klobásy, múka, olej
Postup: Mäso rozklepeme na veľký rezeň, jemne pokoreníme, osolíme a poprášime paprikou. Klobásu po dĺžke rozrežeme a rozložíme na rezeň. Rezeň stočíme do rolky a previažeme niťou. Dáme do pekáča na rozpálený olej prudko opiecť. Podlejeme horúcou vodou a upečieme. Upečené mäso vyberieme, výpek poprášime múkou a povaríme. Pokrájané mäso prelejeme výpekom a podávame s varenými zemiakmi a uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.