Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kotlíková roštenka
Suroviny: 800 g roštenky, masť, 100 g oravskej slaninky, 1 veľká cibuľa, mletá paprika, mleté korenie, 4 rajčiny, 2 zelené papriky alebo 3 dl pohár sterilizovaného leča, rasca, soľ, 600 g zemiakov
Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, posolíme, pokoreníme a opečieme na masti. Mäso vyberieme a na výpeku opražíme na pásiky pokrájanú cibuľu a slaninku pokrájanú na kocočky. Vložíme naspäť odložené mäso, posypeme paprikou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Potom pridáme olúpané posekané rajčiny, pokrájanú papriku, očistené zemiaky pokrájané na mesiačiky a podusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou a ešte dosolíme. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.