Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zbojnícky guláš
Suroviny: 400 g hovädzej slabinky, 400 g bravčového bôčika, 200 g húb, 2 cibule, 100 g oravskej slaniny, 3 veľké zemiaky, mletá paprika, mleté čierne korenie, 300 g kapusty, 1 zelená paprika, soľ, cesnak
Postup: Slaninu pokrájame na kocky, opražíme a pridáme na kocočky pokrájanú cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Na kocky pokrájané mäso dáme na cibuľový základ, pridáme mletú papriku, korenie, soľ a opečieme, pokiaľ nepustí šťavu. Potom trocha podlejeme a dusíme do mäkka. Ku skoro hotovému mäsu pridáme pokrájané zemiaky, huby, kapustu, papriku a dodusíme. Dochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.