Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zbojnícka haruľa
Suroviny: 800 g očistených zemiakov, 1 lyžica majoránu, 80 g masti, 5 strúčkov cesnaku, 200 g oškvarkov, 100 g hladkej múky, korenie, soľ, 1 vajce
Postup: Zemiaky postrúhame, pridáme vajce, múku, roztlačený cesnak, majorán. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Hmotu dobre premiešame, a vylejeme na vymastený plech. Rovnomerne rozotrieme a vrch cesta posypeme oškvarkami. Dáme upiecť do horúcej rúry.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.