Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kastról starej krčmárky
Suroviny: 800 g bravčovej krkovičky, 600 g zemiakov, 2 cibule, soľ, 100 g oravskej slaniny, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, rasca, majoránka, vegeta, 100 g leča, 2 strúčky cesnaku, masť
Postup: Na troche masti, opražime na rezance pokrájanú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájané na kúsky, orestujeme na cibuľovom základe, ochutíme koreninami, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pridáme očistené, pokrájané zemiaky, lečo a dovaríme do zmäknutia zemiakov. Ešte mierne dochutíme majoránom a cesnakom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.