Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vrchárska kapustnica
Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 800 g údenej klobásy, 100 g slaninky 500 g bravčového mäsa, 50 g sušených hríbov, 200 g zemiakov,2 lyžice hladkej múky, lyžica mletej papriky, 3 dl kyslej smotany, cibuľa, soľ, mleté korenie
Postup: Do väčšieho hrnca dáme kapustu, klobásku, nakrájané mäso, hríby, na kocky pokrájané zemiaky, soľ. Zalejeme zarovna vodou a dáme variť. Uvarené klobásky vyberieme a pokrájame na kolieska.Na panvici si opečieme pokrájanú slaninku, pridáme kolieska klobásky a trochu opečieme. Preložíme do kapustnice. Na výpeku si osmažíme cibuľu, pridáme múku a usmažíme zápražku. Do hotovej zápražky si zamiešame lyžicu mletej papriky, zalejeme vodou, dobre premiešame a vlejeme do kapusty. Za stáleho miešania prevaríme, prilejeme
rozšľahanú smotanu a premiešame. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.