Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Poľovnícka sviečkovica
Suroviny: 4 porcie hovädzej sviečkovej - po 180 g, 50 g celé korenie, 50 g asla, 1 dl hustej smotany, olej, pohárik koňaku, soľ
Postup: Korenie potlčte, nasypte na porcie mäsa a popritláčajte. Na panvici rozohrejte olej s maslom a keď sa maslo úplne rozpustí vložte mäso. Na prudkom ohni opečte s každej strany asi po 1 min. Potom stíšte oheň a opekajte ešte po 3 min. z každej strany. Mäso vyberte a odložte do tepla. Do výpeku naleleme koňak a zohrejeme. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, prehrejeme a omáčku prelejeme na opečené sviečkovice. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.