Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Strapatice s kyslou kapustou
Suroviny: 800 g očistených zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 250 g prerastenej oravskej slaninky, 500 g kyslej kapusty
Postup: Zemiaky postrúhame, pridáme múku, osolíme a vypracujeme si vláčne cesto. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme ju a z lopárika do nej nožom pohádžeme halušky. Počas hádzania občas premiešavame, aby sa nám cesto vo vode nepolepilo. Keď vyplávajú na vodu, ešte pomiešame a sytkom vyberieme. Uvarené halušky dobre prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Slaninku pokrájame na kocky a na panvici upražíme do zlatova. Povyberáme a nasypeme na halušky. Na masti z opraženej slaninky speníme pokrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Troška podlejeme, okoreníme, osolíme a tak dlho dusíme, až sa voda vydusí. Preložíme na halušky a pomiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.