Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fazuľová pučalka s oškvarkami
Suroviny: 250 g fazule, 4 - 5 ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, masť na osmaženie cibule, 150 g domácich čerstvých oškvarkov. Ak nemáme oškvarky, môžeme ich nahradiť oškvarenou údenou slaninkou
Postup: Cez noc si namočíme do teplej vody fazuľu. Namočenú dáme na druhý deň variť, ale nesolíme, skôr sa uvarí. Keď je polomäkká pridáme ošúpané, na kocky pokrájané zemiaky a posolíme. Zemiaky maju byť zaliate iba trocha. Keď sa zemiaky uvaria, až potom ich premiešame s fazuľou. Necháme na teplom sporáku, nech "dojdú" až kým nezačnú na fazuli pukať šupky. Cibuľu si pokájame na pásiky, osmažíme na masti do svetlohneda a k cibuli pridáme prehriať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.