Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Karé pokrájame na rebierka, posolíme, pokoreníme a trocha naklepeme. Narežeme okraje a prudko opečieme z obidvoch strán. Na výpeku osmažíme kocky slaninky a kolieska cibule. Kapustu dáme do hrnca, pridáme výpek s cibuľou a ochutíme bobkovým listom, vegetou pretlačeným cesnakom a paprikou. Prikryté necháme dusiť. Kapustu zahustíme postruhaným zemiakom. Opečené rebierka uložíme do vymasteného pekáča, zakryjeme kapustou a polejeme smotanou. Všetko zapečieme v horúcej rúre asi 15 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.