Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Roštenky po maďarsky
Suroviny: 4plátky z hovädzej roštenky, soľ, čierne mleté korenie, mletá paprika, 1 veľká cibuľa, olej, 1 šálka hovädzieho vývaru, (môže byť z kocky) 2 PL hladkej múky, 4 Pl rajčinového pretlaku, 2 zelené papriky, 1 feferónka, 4 väčšie zemiaky.
Roštenky naklepeme, okrajové blany narežeme aby sa nekrútili a potom ich posolíme, okoreníme a poprášime mletou paprikou. Pripravené roštenky na dobre rozohriatom oleji rýchlo opečieme z obidvoch strán. Pridáme ku ním na kolieska pokrájanú cibuľu, orestujeme a podlejeme vývarom. Prikryté dusíme domäkka. Občas mäso počas dusenia obrátime a podľa potreby podlejeme. Ku skoro mäkkému mäsu prilejeme zátrepku z trošky vody a múky, rajčinový pretlak a nasekanú feferónku. Podusíme a pridáme na kocočky nakrájané zemiaky, na pásiky nakrájané papriky a a za občasného pomiešania všetko dodusíme na slabšom ohni domäkka. Hotové podľa chuti prisolíme a prikoreníme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.