Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na nmarinádu omyjeme a osušíme citrón a nakrájame ho aj so šupkou na malé kúsky. Pridáme nasekané bylinky, roztlačený cesnak, papriku, korenie a olej. Premiešame a pridáme panenky. Dôkladne ich obalíme v marináde a necháme ich aspom 1 hod. v chlade marinovať. Potom panenky vložíme do pekáča s rozpáleným olejoma zo všetkych strán mäso poopekáme. Opečené podlejeme vývarom a pečieme v rúre domäkka. pred dopečením potrieme ešte bylinkovou marinádou a dopečieme. Voňavé pečené panenky pokrájame na hrubé roládky a podávame preliate výpekom so šampíňónovou ryžou a v octe naloženými hubami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.