Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šampiňóny so žĺtkovou omáčkou.
Suroviny: 500g čerstvých šampiňónov, 50g masla, soľ, citrónová šťava, 1PL hladkej múky, 1/2 l vývaru z hubového bujónu, 3 žĺtky, nasekaná petržlenová vňať, 1 PL masla na zjemnenie.
Postup: Šampiňóny očistíme a hlavičky ošúpeme. nakrájame ich na hrubšie plátky a dáme ich do kastróla s horúcim maslom. Pokvapkáme ich citrónnovou šťavou a dusíme asi 5 minút. Potom ich zaprášime múkou, prilejeme vývar a na slabšom ohni dusíme asi 10 minút. Z podusených šampiňónou odlejeme šťavu do druhého kastrólka, zašľaháme do nej žĺtky a nalejeme naspäť na šampiňóny. Necháme za častého miešania prehriať a nakoniec do omáčky dáme nasekanú vňať a kúsok masla na zjemnenie. Podľa chuti dochutíme citrónom poprípade prisolíme. Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.