Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z hlávky kapusty si obtrháme jednotlivé listy a sparíme ich vo vriacej osolenej vode. Sparené listy vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si uvaríme ryžu, namočíme sušené huby vo vode a vypracujeme si plnku. Plnka: Nasekanú cibuľu speníme na masle, pridáme ku nej kocočky mrkvy, zeleru a na kolieska nakrájaný pór. Necháme zeleninu podusiť. Huby scedíme a na kúsku masla zvlášť podusíme. Následne zmiešame uvarenú ryžu, podusenú zeleninu a huby, pridáme sterilizovaný hrášok, najemno nasekanú zelenú petržlenovú vňať a zmes dochutíme rozotretým cesnako, soľou, korením a majoránkou. Zmes si premiešame a kladieme z nej kopčeky na sparené kapustové listy. Naplnené kapustové listy stočíme do kapsičiek a každý previažeme niťou. Pripravené kapsičky pokladieme do vymasteného pekáčika a podlejeme ich horúcou vodou Upečieme ich vo vyhriatej rúre. na tanieroch dozdobíme na kocočky pokrájanými paprikami, ktoré sme orestovali na troške oleja. Podávame so zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.