Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Do každého prsného rezňa narežeme kapsu a naplníme ho plnkou. Plnka: maslo vymiešame s 2 žĺtkami a sparenými ošúpanými a nasekanými mandľami. (100g) Pridáme na kocočky pokrájanú a do chrumkava oškvarenú slaninu, nasekanú petržlenovú vňať, strúhanú kôru, muškát, osolíme, primiešame strúhanku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Naplnené prsia opečieme zo všetkych strán na masle s olejom. Opečené podlejeme vínom a v horúcej rúre upečieme domäkka. počas pečenia mierne podlievame výpekom a poprípade prilejeme do výpeku vodu alebo vývar. Krátko pred dopečením potrieme povrch prsíčok medom a posypeme opraženými mandľami. Podávame so zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.