Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Goralská hubová polievka
Suroviny: 200g čerstvých hríbov, 2 PL masti, 2 PL kôpru, 1 L hubového alebo zeleninového vývaru, (2 bujónové kocky), 4 stredne veľké zemiaky, 2 PL hladkej múky, 150g masla, 1,5 dcl mlieka, 1 Pl octu, soľ, cukor. Na praženicu: 2 vajcia, 1 Pl masla, i cibuľa, soľ, mleté korenie.
Postup: Očistené huby pokrájame na hrubšie plátky,(menšie len prekrojíme). Pokrájané huby krátko podusíme na masti, pridáme pokrájaný kôpor, zalejeme časťou vývaru a necháme chvíľu povariť. Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky, pridáme do polievky s hubami a necháme uvariť domäkka. Z múky na časti masla opražíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným vývarom a za stáleho miešania ju prelejem do polievky. Necháme prevariť, prilejeme mlieko, dochutíme octom, cukrom, prisolíme a zjemníme kúskom masla. Polievku ešte krátko prevaríme. Na masle orestujeme nasekanú cibuľu, pridáme rozšľahané a posolené vajíčka aupražíme praženicu. Kôpky praženice dávame na tanieroch do polievky a dozdobíme vetvičkou kôpru.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.