Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Polovicu práškového cukruvymiešame so žĺtkami a vynilkovým cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho druhú polovinu práškového cukru. Potom zľahka primiešame striedavo s múkou ku žĺtkom. Polovicu vymiešaného cesta rozotrieme na jemne pomastený a hladkou múkou vysypaný plech a esto upečieme v dobre vyhriatej rúre. Ešte horúce rovno na plechu rozkrojíme po dĺžke na tri rovnaké diely. druhú časť cesta upečieme podobne ako prvú a tak isto rozkrojíme. Potom všetky pláty spojíme na seba plnkou, dobre pritlačíme a necháme v chlade stuhnúť. Potom vrchný plát polejeme karamelovou polevou a rozotrieme v masle namočeným nožom. Pokiaľ neni poleva ceľkom stuhnutá, pokrájame tento plát na 3cm široké rezy a potom dokrojíme. Môžeme použiť aj inú ako karamelovú polevu. PLNKA : maslovymiešame do penista, pridáme preosiaty cukor, zmäknutú čokoládu, dobre rozšľahané vajce a vanilkový cukor. Dôkladne zmes vymiešame. Poleva: cukor pokropíme vodou a na miernom ohni urobíme zlatistý karamel. Potom ho dáme na mierny oheň a rozotierame hrčka a vymiešame dohladka. pracujeme rýchlo, aby poleva nestuhla. Roztierame nožom namasteným maslom alebo olejom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.