Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Salašnícka šošovica
Suroviny: 250g šošovice, 10g masti, 1 cibuľa, 2 špekáčky, údená klobáska, 100g údenej prerastenej slaninky, soľ, korenie, 1 zelená paprika, pikantné čerstvé papričky (baranie rohy alebo feferónky) Ku šošovici môžeme pridať aj sušený hrach.
Postup:šošovicu preberieme, opláchneme a namočíme cez noc vo vode. Na druhý deň dáme variť v tej istej vode. Vody necháme len toľko, aby bola zarovno so šošovicou a varíme na slabšom ohni, spolu s klobáskou. Z mäkkej šošovice prebytočnú nevyvarenú vodu zlejeme.(klobásku vyberieme). Na masti opražíme na vejáriky nakrájanú slaninku, opečenú odložíme bokom a na vypečenej masti opražíme na polovičky prekrojené a na koncoch nakrojené špekáčky. Opečené špekáčky preložíme ku slaninke a na výpeku opražíme najemno nasekanú cibuľu skoro dohneda. Opečenú nalejeme do šošovice, následne šošovicu dochutíme soľou, troškou korenia a na kocočky nasekanou zelenou paprikou. Hotovú šošovicu naberieme na taniere, pridáme po hrebienku opraženej slaninky, po polovičke opečenej špekáčky a dozdobíme koliečkami uvarenej klobásky a pikantnými papričkami. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.