Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sedliacke bravčové plátky
Suroviny:600g bravčového chudého mäsa- (napr. z pliecka), soľ, mleté korenie, 50g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 šálka vývaru (z kocky), 2 PL horčice, 1 PL hladkej múky, 100 g sterilizovaných uhoriek.
Postup: Mäso pokrájame na plátky, naklepeme, posolíme a okoreníme. Slaninku pokrájame na drobné kocočky a opražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, krátko orestujeme a pridáme pripravené mäso. Necháme zo všetkych strán opražiť aby sa zatiahlo, podlejeme vývarom a prikryté dusíme. Mäkké mäso odhrnieme na okraj, omáčku zalejeme vo vode rozkvrdlanou múkou a povaríme. Nakoniec omáčku dochutíme s horčicou, korením a soľou. Pridáme nadrobno nasekané kyslé uhorky a ešte prehrejeme. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.