Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kráľovské roštenky
Suroviny:4 plátky z hovädzej roštenky, soľ, korenie, 1 PL hladkej múky, 100 g masti, 1 väčšia cibuľa, 1 šálka hovädzieho vývaru, ( z kocky) broskyňový kompót Na omáčku: 1 konzerva sterilizovaných rajčín alebo rajčinový pretlak, 1 pór, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čl medu alebo cukor, soľ, bazalka.
postup: Roštenky na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a naklepeme. Pripravené roštenky oprášime v múke. Na panvici s rozpálený tukom roštenky z obidvoch strán prudko opečieme a vyberieme. Na výpeku dozlatova opražíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ku nej opečené roštenky a podlejeme trochou vývaru. prikryjeme a dusíme domäkka. Zatiaľ si pripravíme omáčku: Na kolieska pokrájaný pór speníme na oleji, pridáme rozmixované rajčiny alebo pretlak a podusíme. Omáčku posolíme, dochutíme medom, cukrom, bazalkou a relisovaným cesnakom. Necháme ešte krátko prevariť. Na tanieri na roštenky pokladieme na vejárik nakrojené broskyne, zalejeme s omáčkou a podávame s ryžou. ( Broskyne by mali byť mierne teplé !)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.