Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Jedlá pre deti

Vejuškina polievočka

Surovinny: kuracie trupy a odrezky, po 150 g koreňovej zeleniny, (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), 1/4 hlávky menšieho kelu, niekoľko ružičiek karfiolu, 1 malý pór, 1 menšia cibuľa, malá čerstvá paprika bez jadierok a žiliek, niekoľko guličiek čierneho korenia, 3 guličky nového korenia, štipka muškátového kvetu, petržlenová a zelerová vňať (môže byť aj sušená), 2-3 kocky kuracieho bujónu a dochucovadlo harmónia chuti alebo vegeta (bez glutamánu). Na mrveničku: 2 vajcia, trocha soli a 10 Pl hrubej múky. (múky podľa hustoty aj viac)

Postup. Všetky suroviny očistíme, opláchneme a dáme do väčšieho hrnca variť. Po prvom zvarení stlmíme oheň a polievku necháme variť pomaličky tak, aby len prebublávala. Vzniknutú penu na povrchu neodoberáme, ona sa stratí na spodok polievky, nakoľko sú to v podstate vylúhované bielkoviny a iné cenné látky. Keď je zelenina mäkká, polievku dochutíme dochucovadlami a dierkavou naberačkou všetko z polievky vyberieme . Potom polievku cez husté sito precedíme. Mäso oberieme od kosti a dáme do precedenej polievky. V miske si vymiešame z vajec, múky a soli husté tvrdšie cesto a na väčšom struháku nastruháme z neho mrveničku. Uvaríme ju v osolenej vode a uvarenú scedíme a na site prepláchneme studenou vodou. Necháme dobre odkvapkať. Polievku naberieme na taniere, pokladieme do nej nakrájanú uvarenú zeleninku a dáme za pár lyžíc mrveničky.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 27. 02. 2008 | 2756 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18233 hl.)
 
Jednoduché (5574 hl.)
 
Lacné (5267 hl.)
 
Overené - tradičné (4903 hl.)
 
Je mi to jedno (4860 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38837
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server