Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pudingové rezy posypané škoricou
Suroviny: NA CESTO: 4 vajcia, 20 dkg kryštáľového cukru, 20dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja. NA PUDING: 1L mlieka, 3 sáčky vanilkového pudingu, 5 PL cukru, NA POLEVU: 2 kelímky kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 šľahačka v prášku Dr Oetker, mletá škorica. NA DOZDOBENIE: čerstvé jahody alebo lesné ovocie
Postup: Celé vajcia ušľaháme s cukrom, pridáme prášok do pečiva s múkou a olej. Dobre vymiešame. Cesto vylejeme na hlbší plech, vyložený papierom na pečenie. Z mlieka s 5PL cukru a vanilkových pudingov v prášku si uvaríme puding. Ešte horúci puding nalejeme na cesto a urovnáme stierkou. Až teraz dáme cesto piecť do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme asi 20-25 minút. Na upečený a len mierne schladený koláč nalejeme 2 smotany, do ktorých sme vmiešali 2 sáčky vanilkového cukru. Koláč necháme dobre vychladnúť a povrch potrieme ušľahanou šľahačkou. Vrch jemne poprášime mletou škoricou. Nakoniec hotový koláč dozdobímé čerstvými kúskami jahôd, alebo lesným ovocím.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.