Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špenátový prívarok
Suroviny: 450 g mrazeného špenátu(1 balenie), alebo 300 g čerstvých listov špenátu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majoránka, masť alebo olej, 2Pl hladkej múky, 1 kelímok smotany a 2 vajcia.
Postup. mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Pri použití čerstvého špenátu, tento najprv opláchneme a sparíme vo vriacej vode. Sparený scedíme a nasekáme nožom na kúsky. Potom už postupujeme u obidvoch rovnakým spôsobom. Na masti alebo oleji necháme na svetložlto opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a spolu podusíme. Potom ku špenátu prilejeme smotanu zašľahanú s múkou a za stáleho miešania prevaríme. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Do hotového prívarku vyklepneme vajcia, vidličkou ich v prívarku premiešame a necháme zatuhnúť. Na tanieri na porcie špenátu položíme upražené vajce na spôsob voľského oka, alebo opečené špekáčky či inú údeninu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.