Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jahodová torta -recept z pokecu
Suroviny: 1 tortový korpus- (kúpený alebo upečený podľa vášho receptu). Na plnku: 1 zlatý klas uvarený vo vode, 1 celé maslo, 150g cukru, 1 žĺtok, 1 dcl nejakého aromatického alkoholu alebo portského vína, 1 kg čerstvých jahôd, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, jahodová sáčková poleva, alebo jahodový džem.
Maslo s cukrom vymiešame do penista, pridáme uvarený krém zo zlatého klasu, žĺtko a zmes vymiešame dohladka. Upečený tortový korpus narežeme naprieč na tri rovnaké pláty. Spodný plát polejeme alkoholom a po jeho vsiaknutí do korpusu, tento natrieme jahodovou polevou(alebo džemom) a potrieme dielom vymiešanej plnky. na takto pripravený spodný plát potom poukladáme nahusto prekrájané jahody a prikryjeme druhým plátom. Ten potrieme polevou alebo lekvárom, plnkou a znova poukladáme jahody. Potom pridáme navrch tretí plát a celú tortu ponatierame zvyšnou plnkou. Nakoniec celú tortu ponatierame stuženou šľahačkou. Ozdobíme polovičkami jahôd a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.