Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunkolienka
Suroviny:1 balenie cestovín - malé kolienka, 300g (aj viac) vareného údeného mäsa, (zo šunky, kolienka, krkovičky ap.) 1 kelímok kyslej smotany, 1 dcl mlieka, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, olej a pár tenkých plátočkov masla. Na posypanie troška mletej papriky. Toto jedlo je také isté ako šunkové fliačky, len pri použití kolienok je nadýchané a šťavnatejšie.
Postup: cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, uvarené scedíme a dáme ich do misy. Vajíčka rozšľaháme v mlieku, pridáme smotanu a spolu zmiešame. Prelejeme na cestoviny. Pridáme nahrubšie pomleté alebo najemno nasekané uvarené údené mäso a všetko dochutíme soľou a korením. Premiešame a zmes rozložíme rovnomerne do vymasteného pekáča, alebo zapekacej misy. Vrch urovnáme a posypeme ako ozdobu- vrstvičkou mletej papriky. navrch pokladieme pár plátkov masla a necháme vo vyhriatej rúre zapiecť doružova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.