Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mleté mäso zmiešame s pokrájanými rožkami, ktoré sme vopred namočili vo vode a potom vyžmýkali. Pridáme vajcia,osolíme, okoreníme a podľa chuti dochutíme korením nna mleté mäso. (dostať kúpiť ) Cibuľu nasekáme nadrobno a primiešame k mäsu. Potom pridáme nasekanú petrželku a zmes podľa potreby dohustíme strúhankou. Cestoviny uvaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Druhú cibuľu najemno nasekáme, a necháme ju zosklovatieť na horúcom masle. Zmes mletého mäsa rozotriemen na pomastený alobal na hrúbku asi 2 cm. na túto zmes do stredu rozložíme po dlĺžke cestoviny, zasypeme ich postrúhaným syrom, pokvapeme pretlakom, posypeme zosklovatenou cibuľou, nasekanou petrželkou a ešte dochutíme korením . Mäso opatrne zbalíme do valca, okraje alobalu dobre uchopíme a sekanú prenesieme na maslom vymastený pekáč. tam alobal odoberieme a povrch sekanej potrieme bielkom z vajca. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200*C a pečieme asi 80 minút za častejšieho podlievania vývarom. Upečenú sekanú necháme mierne schladnúť a krájame ju na porcie hrubé asi 2,5 cm. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou pp.uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.