Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kôprová omáčka s varenými vajcami
Suroviny: 100 ml kyslej smotany, 2 PL polohrubej múky,250 ml zeleninového vývaru (z kocky), soľ, cukor, mleté biele korenie, 1 žĺtko, 150 ml smotany na varenie, 3 Pl nasekaného čerstvého kôpru, (môže byť aj mrazený), 8 natvrdo uvarených vajec, 1 kg varených zemiakov.
Postup: Dáme si uvariť vývar z kocky. Kyslú smotanu dôkladne zamiešame s 2PL múky a opatrne ju zašľaháme do horúceho vývaru. Dobre premiešame, omáčku dochutíme bielym korením, cukrom a poprípade troškou octu. Necháme na slabom ohni 20 minút povariť. Zatiaľ si pripravíme žĺtko rozšľahané v sladkej smotane a následne ho vlejeme do omáčky. Nakoniec omáčku odstavíme z ohňa a primiešame do nej najemno nasekaný kôpor. Na tanier dáme prekrojené natvrdo uvarené vajce, uvarené zemiaky a zalejeme s omáčkou. Dozdobíme vetvičkou kôpru. Podávame s čerstvým chlebom .
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.