Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Znojemská pečienka so slaninkou
Suroviny: 800g hovädzieho mäsa zo stehna, 50 g údenej slaninky, soľ, korenie, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 300 ml hovädzieho vývaru, 2 PL hladkej múky, 3 kyslé sterilizované uhorky
Postup: Umyté a osušené mäso prešpikujeme hranolčekmi slaninky, mäso osolíme, okoreníme a opečieme na oleji, spolu s nnasekanou cibuľou. Potom mäso podlejeme trochou vývaru a prikryté udusíme domäkka. podľa potreby počas dusenia podlievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme a odložíme do tepla. Vývar zahustíme zátrepkou z múky, dolejeme zostávajúci vývar a šťavu dobre vymiešame metličkou. necháme 15 minút povariť. Nakoniec do omáčky primiešame na kocočky nakrájané uhorky a mäso pokrájané na plátky. Keď sa mäso v omáčke prehreje, podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.