Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubová omáčka
Suroviny: 2-3 hrste sušených hríbov, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2 PL oleja, 8 plátkov bravčového mäsa (zo stehna asi po 75 g), soľ, korenie, 1 Pl polohrubej múky, 200 ml mäsového vývaru z kocky.
Postup: Huby si dopredu namočíme asi na 1/2 hodinu do 150 ml studenej vody, aby napučali. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme.Nadrobno nasekanú cibuľu opečieme na rozpustenom masle s olejom, keď je cibuľa mierne opečená pridáme naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa. Necháme ich prudko opiecť z obidvoch strán. Potom pridáme namočené huby aj s vodou premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni asi 40 minút, až mäso zmäkne. Potom do šťavy vmiešame dozlatova opraženú zápražku a ešte za častého pomiešania varíme 10 minút. Podávame s dusenou ryžou alebo žemľovými knedlíkmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.