Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené vajíčka
Suroviny: 6 natvrdo uvarených vajec, štipka soli, štipka mletého korenia, 1 PL plnotučnej horčice, 1 kocka jemného tvarohu, 1 citrónn, čerstvá petržlenová vňať a niekoľko zelených olív. Namiesto tvarohu môžeme použiť syr typu Lučina.
Postup: Varené a dôkladne ošúpané vajíčka po dĺžke prekrojíme a vyberieme žĺtky. Zmiešame tvaroh a vylupnuté žĺtky, ochutíme soľou, korením, pridáme horčicu a dobre vymiešame. Pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame vymiešanú zmes ozdobne do polovičiek vylupnutých vajec. Ozdobne naplnené polovičky vajecv ozdobíme štvrtinkami plátkov citrónu a dozdobíme prekrojenou olivou a vlístkom petrželky. Hotové vajíčka dáme do chladničky vychladiť a poitom ich naaranžujeme na tanier alebo obloženú šunkovú misu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.