Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pomoc pri prechutení jedál
Hovorí sa že aj majster tesár sa utne. To platí aj pri varení! Čo urobiť, keď sa nám "podarí" prechutiť jedlo? Zapamätajte si tieto rady:
Jedlo nesolíme na jeden, ale zásadne na viac krát. Pri použití bujónov, vegety a iných dochucovadiel, sa najprv presvedčíme ochutnaním, či vôbec treba ešte použiť soľ. Keď sa nám stane že jedlo presolíme, tak sa snažíme slanosť znížiť doriedením jedlavodou, mliekom ap. Pri polievkach dáme do presolenej polievky uvariť pár zemiakov, mali by soľ stiahnuť do seba. Zemiaky potom môžeme zas použiť na iné jedlo. Pri omáčkach a väčšom presolení polovinu obsahu odlejeme a doriedime vodou, mliekom atd. Potom omáčku znova opatrne dochutíme koreninami. PRI PREKYSLENÍ jedla postupne do neho po troške prisypeme jedlú sóda-bicarbónu. Tá kyslosť určite stiahne. Pozor lebo pridaním sódy dôjde ku skypeniu obsahu. Horkosť a štipľavosť odstránime zriedením a následne osladením jedla.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.