Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča po poľovnícky
Suroviny: 1 kurča, 250 g húb, 1 veľká cibuľa, 2 dl biele víno, soľ, masť, tymian, bobkový list.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a dobre osušíme. Pripravené kura, posolíme, poprášime múkou a poopekáme na masti. Kurča odložíme na pekáč. Vo výpeku osmažíme kocočky cibule a pokrájané huby.Zmes si ochutíme soľou, tymianom a bobkovým listom. Všetko podlejeme vínom a prehrejeme. Hotový výpek prelejeme na pekáč ku kurčaťu a dáme do horúcej rúry upiecť do červena. Polievame vypečenou šťavou a podlievame vodou. Hotové podávame s ryžou a opečenými zemiakmi. Hodí sa kompót z lesných plodov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.