Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:Pečeň umyjeme, osušíme a pokrájame na 1cm hrubé rezance. Na olej pridáme lyžicu masla a pečeň z prudka orestujeme. Odložíme do tepla. Na troche oleja si osmažíme na jemno pokrájanú cibuľu do sklovita. Prilejeme víno, pridáme borievky a varíme až sa nám odparí polovina tekutiny. Potom vlejeme smotanu, pridáme horčicu a prevaríme. Ocutíme korením, soľou, citronovou šťavou a prelejme k odloženej pečeni. Ešte spolu prehrejeme a podávame so zemiakmi, posypané sekanou pažítkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.