Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Netradičné kuriatko
Suroviny: 4 kuracie stehná, 2 veľké cibule, 500 g rajčiakov, olej, 3 strúčky cesnaku, 1 zelená paprika, korenie, mletá paprika, soľ, vývar z 1 kocky slepačieho bujónu
Postup: Rajčiny sparíme v horúcej vode, olúpeme a zbavime jadier. Pokrájame na kocky. Na troche oleja opečieme kuracie stehná,potom ich vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku dolejeme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na ňom osmažíme do sklovita.Ku cibuli pridáme rajčiny, okoreníme, opaprikujeme a ochutíme soľou. Všetko podusíme a vložíme naspäť opečené stehná. Prikryté dusíme 30 min. Podlievame uvareným vývarom. Zelenú papriku pokrájame na tenšie pásiky a pridáme k stehnám. Dodusíme do mäkka.Podávame s varenými zemiakmi a poliate hojne šťavou. K jedlu dávame hlávkový šalát.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.