Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pochúťka schovaná v alobale
Suroviny: 300 g bravčového stehna, 100 g klobásy, 100 g slaninky, soľ, 6 zemiakov, 2 rajčiny, 2 cibule, 2 zelené papriky, korenie, rasca, lyžica worcestrovej omáčky
Postup: Z mäsa nakrájame rezne,ktoré posolíme a naklepeme. Všetky suroviny pokrájame na kolieska a slaninku na tenké plátky. Väčší kus alobalu prestrieme, vyložíme plátkami slaniny a pokladieme na ňu kolieska zemiakov. Posypeme ich rascou a posolíme.Na zemiaky, začneme ukladať mäso, klobásu, rajčiny, cibuľu a papriku. Navrchu posolíme, pokoreníme a pokvapkáme worcestrom. Okraje alobalu jemne preložíme a dôkladne stočíme, aby nám nevytiekla šťava. Môžeme si pomôcť ďaľším kusom alobalu. Rolku položíme na pekáč a pečieme asi 45 minút. Zabalené preložíme na misu, vrch alobalu otvoríme a podávame s chlebom. K jedlu podávame kyslé uhorky a baranie rohy.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.